Hvad er forskellen på satin og silke?

Satin og silke er to forskellige tekstiler. Satin er lavet af bomuld, polyester eller nylon, mens silke er lavet af ægte silke. Silke er generelt mere blød og glat end satin.

Silke er en naturlig fiber, der er fremstillet af silkeormeI denne artiklet kommer vi ind på hvordan silke og satin fremstilles og hvorfor silke er et bedre valg.

Hvordan fremstilles naturligt silke?

Ægte silke produceres af silkeorme. Fibrene er op til 3 cm lange og kan enten være helt glatte eller har små bølger. Silkeormene spinder deres silkekokone omkring sig selv for at beskytte dem, mens den er i puppestadiet.

Hvordan fremstilles satin vævning?

Satin er fremstillet af bomuld, polyester eller nylon. Bomuld og polyester filtre oprettes ved anvendelse af kemiske processer. Nylon fremstilles ved hjælp af en tung metalsaltopløsning. En metode til fremstilling af satin består i at spinde en stærk tråd, der så vaskes for at blødgøre den. Denne metode bruges normalt til at lave bomuldssatin. En anden metode til fremstilling af satin består i at bruge en meget stærk tråd, der ikke blødgøres. Denne metode bruges normalt til at lave polyestersatin.

Siden satin er fremstillet af forskellige materialer, kan det have mange forskellige egenskaber. Nogle af de mest almindelige egenskaber, satin har, er:

 • Satin er meget blød og glat
 • Satin har en høj glans
 • Satin har god slidstyrke
 • Satin kan vaskes i vaskemaskine
 • Satin tørrer hurtigt

Fordele ved silke over satin

 1. Silke er en naturfiber, mens satin er fremstillet af syntetiske materialer; det betyder, at silke er bedre for miljøet, da det er biologisk nedbrydeligt.
 2. Silke er blødere og glattere end satin; det gør det til et mere behageligt valg til sengetøj og til sovemasker – alle former for stof som rører ens krop.
 3. Silke er et åndbart materiale, hvilket betyder, at det tillader luft at strømme igennem, hvilket gør det til et køligere stof at have på i varmt vejr og et varmere stof at have på i koldt vejr. Dette skyldes, at silke absorberer fugt fra luften, som derefter fordamper og afkøler kroppen.
 4. Silke er allergivenligt og har en naturlig resistent over for svamp, skimmel, mider og allergener.
 5. Satin er et godt valg til sengetøj, fordi det er glat og blødt. Det kan også hjælpe på din hudtone. Har du akne? Prøv et silkepudebetræk og se, om det ikke hjælper det med at få det til at klare op.

Hvordan kan du se forskel på silke og satin silke?

Det er ret let at se forskel på silke og satin silke, når man ser dem side om side. Silke har en mere glat tekstur, mens satin har et mere dybt lærred udseende. Desuden er silke meget blødere og glattere end satin.

 1. Se på stofferne – Dette er en vigtig forskel mellem silke og satin – silke har et skinnende udseende, mens satin har en blank overflade.
 2. Mærk stoffet – Når du håndterer satin, skal du være forsigtig med ikke at trække for hårdt i det, da det er mere sart end silke. Satin har meget eftergiveligt materiale, mens silke har meget lidt eftergiveligt materiale. Så hvis du vil flytte stoffet lidt rundt på det, kan du gøre det uden større anstrengelse, men med silke skal du være mere forsigtig.
 3. Tjek prisen – Silke er dyrere end satin, fordi det tager meget længere tid at fremstille det.
 4. Rør ved stoffet – Både silke og satin er glatte og bløde stoffer. Silke føles dog meget glattere og blødere end satin. Satin føles lidt grovere, men ikke alt for meget. Så hvis du er på udkig efter et glat og blødt stof, er silke det bedre valg.

Vi håber at denne artikel har givet dig et overblik over forskellen på silke og satin. Du kan se vores udvalg af sovemasker i silke her.