Hvordan ASMR kan hviske din hjerne i søvn

Hvad er ASMR – og kan det hjælpe dig med at sove?

ASMR står for Autonomous Sensory Meridian Response: du føler det dejligt og afslappende når du udsættes for specifikke lys- og lydstimuli.

ASMR-videoer er beregnet til at fremme afslapning og ro – og folk bruger dem til at tackle forskellige problemer, herunder depression, angst, kronisk smerte og søvnløshed.

Da folk, der oplever ASMR, ofte reagerer på forskellige stimuli, er der mange forskellige typer videoer at vælge imellem. Almindelige videoer inkluderer:

  • Knasende eller folde lyde (som når man folder et papir eller ridser i forskellige overflader)
  • Bløde lyde (som at føre forskellige bløde materialer over en mikrofon)
  • Hvisken (ofte inkluderer disse videoer hviskende bekræftelser)
  • Rollespil (som ansigtsbehandling, salonbesøg eller rutinemæssig kontroller)

Personer, der ikke er bekendt med ASMR, bekymrer sig sommetider om, at disse videoer er beregnet til at være seksuelt ophidsende, men det er ikke tilfældet. En ASMR-kunstner sagde i et Vogue-interview: ”Det er slet ikke en seksuel fornemmelse. Hvis du oplever den faktiske fornemmelse, vil du erkende, at den aldrig ophidser dig. Det er derimod beroligende.

Hvordan virker ASMR?

Der er ingen definitiv forklaring på hvorfor folk føler det afslappende, men der er et par teorier:

En teori er, at ASMR ofte efterligner meget nærende, intime miljøer (f.eks. En tur til spaen), der er forbundet med en beroligende følelse.

En anden teori er, at ASMR ligner den neurologiske tilstand kendt som “synæstesi.” Synæstesi er hvor mennesker f.eks. kan høre farver, se lyde og smage berøringer.

Kan ASMR hjælpe dig med at sove?

Da ASMR føles afslappende for nogle mennesker, er det ingen overraskelse, at mange mennesker bruger ASMR-videoer til at falde i søvn.

Folk ser dem enten inden snegetid, så de falder i søvn mens de lytter til videoerne og lydende. ASMR-videoer kan vare i flere timer.

For nylig gennemførte forskere ved University of Sheffield en undersøgelse for bedre at forstå virkningen af ​​at se ASMR-videoer:

Dr. Poerio, University of Sheffields psykologafdeling, sagde: ”Vores undersøgelser viser, at ASMR-videoer faktisk har den afslappende effekt, som rapporteres af forskellige mennesker – men kun hos mennesker, der oplever følelsen. Dette kom til udtryk i ASMR-deltagernes selvrapporterede følelser og målte reduktioner i deres hjerterytme sammenlignet med ikke-ASMR-deltagere. ”

Der er enhver indikation af, at ASMR er effektiv til at inducere afslapning – og søvn – hvis du er i stand til at opleve den afslappende følelse.

Desværre er ASMR ikke for alle, og man kan ikke forudsige hvordan enkelte personer reagerer til ASMR-videoer. Så prøv selv at se forskellige ASMR videoer og se om du føler det afslappende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *