Super Sovers

Gode råd til at få en bedre søvn

Søvn er afgørende for vores helbred

Søvn er afgørende for alle menneskers mentale sundhed. Hvad sker der, hvis du ikke får nok søvn? Hvilken temperatur er bedst at sove i? Og hvordan er det med børn, søvn og indlæring?

Du kender sikkert alt til at lade telefonen op, når du går i seng om aftenen. Men det er trods alt vigtigere at du bliver ladet op. Og faktisk står den allerbedste menneskelige oplader i soveværelset – nemlig sengen.

 

Vores råd til en bedre søvn

Søvnråd 1: Immunforsvaret

Når vi snakker om sundhed i dag, så hører vi så meget om kost og motion, men en god nats søvn er faktisk det allervigtigste for vores overordnede fysiske og mentale helbred.

Vi booster vores immunforsvar. Vi får vores hjerne balanceret. Der er ikke en ting, i vores biologiske eller mentale helbred, der ikke bliver forbedret af en god nats søvn.

 

Søvnråd 2: Motion

Der er ingen tvivl. Motion er vanvittigt vigtigt for vores krop og hjerne, men hvis vi motionerer med høj intensitet indenfor et par timer op til vores sengetid, så kan det gøre det rigtig svært for vores krop og vores hjerne at lukke ned, så vi kan få en god nats søvn.

 

Søvnråd 3: Alkohol

Studier har vist, at en enkelt nat med bare 4 timers søvn, svarer til promillekørsel. Og når man får 6 timers søvn 4 dage i træk, så har det den samme effekt. Vi ved, at biler og alkohol ikke passer sammen, men det som mange mennesker ikke er klar over er, at det er en lige så dårlig cocktail, når vi kører bil, når vi er bagud i søvn.

 

Søvnråd 4: Temperatur

Når man tænker på en god nats søvn, så tænker man tit på en god seng, mørkt soveværelse, og de ting betyder rigtig meget, men en ting som mange mennesker undervurderer, er soveværelsets temperatur.

Vi ved i dag, at en temperatur mellem 18 og 21 grader er afgørende for vores evne til at falde i søvn. Kroppen og hjernen skal falde i temperatur, hvis vi skal falde i søvn, og hvis vi skal få en god nats søvn i løbet af natten.

 

Søvnråd 5: Børn

Når børn kommer ind i verden, så er deres hjerne kun 25 procent færdigudviklet, og der er igennem de første tolv år, at hjernen vil blive mere eller mindre udviklet. Og så meget af den udvikling foregår, mens vores børn sover. Søvn er afgørende for hjernens udvikling og indlæring, og vi må ikke gå på kompromis med vores børns søvn.

 

Søvnråd 6: Indlæring

Søvn er simpelthen så afgørende for vores evne til at lære. Når vi sover, overfører vi information fra vores korttidshukommelse over til langtidshukommelse. Vi gør plads til ny information næste dag, så hvis vi korter vores søvn ned, så har vi mindre evne til at modtage information næste dag. Så det er afgørende, både for vores evne til at huske, men også for vores evne til at være parat til at lære nye ting. Udover det sammensætter vi gammel viden med ny viden. Det er kreativitet. Så søvn er en af de absolut vigtigste ting for vores evne til at lære og være kreative som mennesker.

 

Søvnråd 7: Mad

Hvornår vi spiser, hvor meget vi spiser, hvornår vi går i seng, hvornår vi står op, er alt sammen med til at koordinere det indre ur, og et måltid lige før man skal sove, det kan forstyrre søvnen exceptionelt meget. Hvis man springer et måltid over, det kan forstyrre søvnen exceptionelt meget. Hvis man motionerer, lige før man skal i seng, det kan forstyrre evnen til at falde i søvn. Vi har et indre ur, som er koordineret til vores aktiviteter. God idé at gå i seng på samme tid og stå op på samme tid og spise dine måltider på samme tid hvis muligt. Og sørge for man ikke spiser indenfor de 2-3 timer før sin sengetid.

 

Søvnråd 8: Mobilen

Alle søvneksperter siger, at vi ikke burde tage vores mobiltelefon med ind i soveværelset. Jeg har selv svært ved ikke at bringe den ind i mit soveværelse, men bottom line er, at der er kun et sted, hvor vi kan lade vores energi per 24 timer, og det er i vores seng, når vi sover. Og vi kommer til at sove mindre, og det er en faktor, og der er videnskab bag det, når vi har vores mobiltelefon med os.

Vi anbefaler disse sovemasker til at få en bedre søvn

 • Super Sovemaske 2.0 1
  KUNDE-FAVORIT
  Super Sover Super Sovemaske 1
  249,00 kr.

  Vores Super Sovemaske er den perfekte maske til dig, som vil have 100% mørke og den bedste mulige søvn. Masken er blød og behagelig. Øjenkopperne er store, så de passer til de fleste øjne. Masken transformerer dig til en super sover ved at give dig en bedre søvn.

  Vores sovemaske er:

  • 100% tæt
  • Super behagelig med memory foam
  • Elastisk – så den kan tilpasses til dig
  • Inget pres på dine øjne
  • Let og luftig

  Tilføj til kurv
 • Super Sovemaske Pro V2 8Super Sovemaske Pro V2 1
  349,00 kr.

  Gør dig klar til at opleve en uforstyrret og dyb søvn med vores Super Sovemaske Pro. Designet med både komfort og effektivitet i tankerne, leverer denne sovemaske en ultimativ søvnoplevelse ved at eliminere omgivende lys og reducere pres på dine øjne.

  Funktioner og fordele:

  1. Mørklægning: Denne sovemaske giver dig 100% mørklægning, hvilket sikrer, at du opnår den dybest mulige søvn uden forstyrrelser fra omgivende lys.
  2. Ingen pres på øjnene: Den unikke form og polstring af masken reducerer trykket på dine øjne, så du kan sove ubesværet og vågne op uden røde og trætte øjne.
  3. Behagelig og holdbar: Lavet af bløde, åndbare og slidstærke materialer, sikrer vores sovemaske, at du får den mest behagelige oplevelse – nat efter nat.
  4. Super Sover: Oplev en forvandling til en Super Sover ved at opnå bedre søvnkvalitet og vågne op mere udhvilet og energisk.

  Tilføj til kurv
 • 3D Sovemaske 53D Sovemaske 10
  149,00 kr.

  Vores 3D Sovemaske er den perfekte begynder sovemaske til dig, som vil have 100% mørke og den bedste mulige søvn. Masken er blød og behagelig. Øjenkopperne er store, så de passer til de fleste øjne og du har plads til at bevæge dine øjne og blinke. Masken transformerer dig til en Super Sover ved at give dig en bedre søvn.

  Tilføj til kurv
 • 360 graders sovemaske 5360 graders sovemaske 1 -10% Rabat
  179,00 kr.

  Vores 360 graders sovemaske er den perfekte maske til dig, som vil have 100% mørke og den bedste mulige søvn. Masken er blød og behagelig. 360° omsluttende design. Sovemasken transformerer dig til en super sover ved at give dig en bedre søvn.

  Tilføj til kurv
 • Sovemaske i silke sortSovemaske i silke sort 2 - 20 % Rabat
  399,00 kr.

  “Jeg er vild med denne sovemaske. Den har hjulpet mig til at sove bedre, og jeg føler, at den holder min hud yngre på grund af silken i masken! Stroppen fantastisk nem at bruge.”

  • 22-momme silke og 6A klassificering – Du får ikke bedre og mere behagelig silke sovemaske andre steder.
  • 100% langfibret Mulberry silke – Kun klasse 6A naturlige og økologiske silker af den fineste kvalitet til dit hår og din hud hjælper dig med at slappe af og få din bedste nattesøvn.
  • Komplet mørke sovemaske – Vi har nøje udvalg af det inderste lag af sovemasken er sort, så du får den bedste mørklægning.
  • Fås i 3 forskellige dejlige farver – Vores silke sovemaske kommer i 3 farver. Vores dybe sorte silke maske, vores smukke lyserøde sovemaske og glem ikke vores luksus champagne, en favorit blandt vores kunder.
  • Anti aging – En one-size blød og glat sovemaske. Silken beskytter med et blidt tryk på dine øjenvipper og extensions, ikke flere hævede eller tørre øjne. Silke sovemasken fremmer produktionen af serotonin og kollagen, hvilket hjælper mod rynker og acne.
  • Køende og berogligende effekt – Sovemasker af ægte silke er kølende og beroligende for ansigtet, i modsætning til sovemasker af bomuld eller satin.

  Ryd
 • Super Sovemaske RejseSuper Sovemaske Rejse 1 Udsolgt
  199,00 kr.
  • Blokerer lyset perfekt – Denne rejse sovemaske har et unik næseklemme-design. Bunden af øjenmasken kan justeres efter ønske, og dermed er meget effektiv til at blokere for lys, der kommer ind gennem næseområdet.
  • Intet tryk på øjnene – De bløde sider og strop på denne sovemaske forhindrer enhver uønsket bevægelse af masken og fordeler trykket på dine øjne og dit hoved, hvilket sikrer, at dine øjne ikke føler nogen belastning, mens du bærer den.
  • Super blød og behagelig – Denne sovemaske til rejsen bruger fire lag af forskellige stoffer inklusiv fleksibelt skum og et modalstof. Siden, der rører ved huden, er lavet af superblødt modalstof, som er utroligt blødt at røre ved.
  • 100 % håndlavet – Leveres med pæne syninger, perfekte detaljer, en justerbar elastisk rem, der passer de fleste til hoveder samt du får et euti med.

  Læs mere
 • Super Sovebånd med musikSuper Sovebånd 1
  199,00 kr.
  • Behageligt sovebånd – Sovebånd med blødt design og trådløst headset indeni, der giver dig mulighed for at nyde musik håndfrit.
  • Brug dem til søvn og træning – Perfekt velegenet til at få hvid støj eller stille musik til din søvn der hjemme eller på rejsen – kan også benyttes til træning og andre aktiviteter.
  • Ultratynde højttalere – Højtalerne er specialdesignet til at kan bruges i alle sovestillinger. Sovebåndet har indbygget 2 ultratynde højttalere og et kontrolmodul.
  • Stort batteri – Fremragende 10 timers batteri og førsteklasses lydkvalitet. Vores bluetooth hovedtelefoner indbygget med indbygget batteri, som kan arbejde mere end 10 timer og kun 2-2,5 timers opladningstid.
  • Bluetooth 5.2 – Sovebåndet har indbygget bluetooth 5.2 med hurtig parring, mindre strømforbrug og sikrer stabil og klar lyd.
  • Komfortable og åndbart materiale – Materialet i sovebåndet er nøje udvalgt for at give dig komfort og stræk. Båndet kan maskinvaskes, bare fjern højtalerne og andet elektronik først.

  Tilføj til kurv

Det siger andre om sovemaskerne

Fantastisk! Jeg arbejder om natten og sover normalt når solen står op og har tidligere fået en dårlig søvn. Sovemasken er meget behagelig, og evnen til at justere dem fungerer bare. Jeg sover meget bedre nu.

Anja5 stjerner

Super comfy og lukker ingen lys ind efter jeg har justeret dem til mit ansigt og er bare rigtig godt designet generelt. Jeg har svært ved at sove uden sovemasken nu.

Nanna5 stjerner

Jeg lider af tørre øjne, og derfor er jeg altid nødt til at bære en sovemaske for at sove. Jeg har prøvet mange forskellige sovemasker i de sidste to år, men de andre var altid for løse, for stramme, eller de dækkede ikke hele mit øjenområde (for at forhindre, at tør luft kom ind).

Jeg købte en sovemaske fra Super Sover for et par uger siden, og sovemasken er det hele værd! Den dækker mine øjne fuldstændigt. Jeg vil gerne sige tak til Super Sover!

Elisabeth5 stjerner

Søvn er for vigtigt til ikke at prioritere

Der findes kun en enkelt ting, vi som mennesker kan gøre per 24 timer, hvor vi lader mere energi, end vi taber, og det er, når vi sover. Søvn er den eneste oplader, vi har som mennesker.

Aldrig før har der været en generation af mennesker, som er gået mere på kompromis med søvn end vores.

Hvis du og dine børn ikke får nok søvn, så kan det få alvorlige konsekvenser. Som mennesker har vi en tendens til at tænke, hvor slemt kan det være? Vi ved i dag, at vores børn ikke får den søvn, de har behov for. Og allerede efter tre nætter, hvor de får bare en time for lidt søvn, så falder indlæringspotentialet med to klassetrin, og de husker 40 procent dårligere.

At være træt og stresset er tilstande, som er næsten garanteret, når vi får for lidt søvn. Mangel på søvn giver et svækket immunforsvar, og man får lyst til at spise mere usundt og kan blive ekstremt irritabel.

Når vores børn bliver teenagere, så færdigudvikler de det, som kunne kaldes den mest interessante del af den menneskelige hjerne, Det er den del af hjernen, som gør det muligt for os at være kreative, til at samarbejde, og ikke mindst til at elske hinanden.

Vi ved, at vores teenagere mangler mindst en times søvn hver nat, og over de 10 år, hvor de skal færdigudvikle deres frontallap, snakker vi om over 500 nætters søvn, som forsvinder. Hvad bliver konsekvensen? Det ved vi faktisk ikke.

Er vi virkelig nået et punkt, hvor vi er blevet mere optaget af at oplade vores telefon, end vi er af at oplade os selv?

Der findes kun en enkelt menneskelig oplader, og det er vores seng.

Ekstra tilbehør til den dybe søvn

Vil du være sikker på at få den bedste søvn? Så kan du supplere din sovemaske med tilbehør, så du får en endnu bedre søvn.

 • Super Sover Formbare Ørepropper 1
  KUNDE-FAVORIT
  Super Sover Formbare Ørepropper 3
  149,00 kr.

  Hvis du leder efter ørepropper, der kan hjælpe dig med at sove bedre om natten, er vores formbare ørepropper et godt valg. De er nemme at forme, så de passer perfekt til dine øregange og dæmper støjen på fremragende vis. De er også behagelige at have på, hvilket gør dem ideelle til at sove på siden. Det bedste af det hele er, at de er meget effektive til at dæmpe lyde op til 29 dB, så du kan få den fred og ro, du har brug for til en god nats søvn.

  • De bedste formbare ørepropper mod snorken
  • Dæmper effektivt lyde op mod 29 dB
  • Lette at forme og gode at sove på siden med
  • Udover ørepropperne bruges til søvn, bliver de også brugt af blandt andet svømmere

  Én pakke indeholder 12 stk. formbare ørepropper (6 par)

  Tilføj til kurv
 • Super Sover Anti snorke naeseventiler Proevepakke 2 jpgSuper Sover Anti-snorke næseventiler Small 3
  99,00 kr.

  Vi anbefaler, at man køber prøvepakken først for at finde den korrekte størrelse. I prøvepakken er der 8 stk. i forskellige størrelser (S, M, L og XL). Derefter kan du genkøbe flere af én bestemt størrelse, som passer til din næse.

  Vores Anti-snorke næseventiler hjælper dig med at trække vejret bedre om natten og minimerer snorken.

  • Fire praktiske størrelser
  • Materialer i god kvalitet
  • Genanvendelige
  • Tag dem med på din rejse

 • Anti-snorke næseventiler inkl filterAnti-snorke næseventiler inkl filter 2
  149,00 kr.

  Vores Anti-snorke næseventil inkl. PM 2.5 filter hjælper dig med at trække vejret bedre om natten og minimerer snorken.

  • Vores næseventil er lavet i ABS og silikone
  • Miljøvenligt, ufarligt og blødt materiale
  • Lindring af snorken og tilstoppet næse for at give dig og din partner en god søvn
  • Renser luften, så du kan trække vejret i en sund og frisk luft.
  • Genanvendelige
  • Tag den med på din rejse

  Tilføj til kurv
 • Super Sover Oppustelig Nakkestøtte 4Super Sover Oppustelig Nakkestøtte 2 Udsolgt
  199,00 kr.
  • 4 afslappende stillinger
  • 2-ånder, hurtig oppustning
  • Luksuriøs fornemmelse
  • Kompakt og let at have med på farten
  • Ergonomisk design med to pukler
  • U-formet design, giver 360 graders støtte til nakken.
  • Oppustelig inderrør, oppustningsvolumen kan justeres efter dine behov.
  • Porøst og åndbart stof. Holder stoffet tør og sved fordamper hurtigt.
  • Indlejret ventildesign der forhindrer luftlækage
  • Passer perfekt sammen med vores sovemasker

  Ryd
 • Supersover matte vandflasker sortSupersover vandflasker - 20 % Rabat
  199,00 kr.

  Vores flasker hjælper dig med at få væske nok i løbet af dagen, så du kan sove bedre om natten.

  • Rustfrit stål
  • BPA fri
  • Fås i flere farver og designs
  • Holder vand koldt i op til 24 timer

  Ryd
 • Super Sover Blue Light Briller 4Super Sover Blue Light Briller 5
  349,00 kr.

  Sig hej til vores Super Sover blue light brille der hjælper dig med at få en bedre søvn, ved at beskytte dine øjne mod det blå lys fra dine digital skærme.

  • Certificeret Blue Light briller der beskytter op til 92% af det blå lys
  • Blokerer det skadelig blåt lys fra dine skærme
  • Hjælper dine øjne med at slappe om aftenen
  • Du får en bedre søvn
  • Du får mindre hovedpine

  Vi anbefaler at man bruger vores Super Sover Blue Light brille minds 1 time før du skal i seng, for at få dine øjne til at slappe af.

  Ryd
 • Super Sover Blue Light Brille Day - brunSuper Sover Blue Light Brille Day - sort
  349,00 kr.

  Sig hej til vores Super Sover blue light day brillerne der hjælper dig med at få en bedre søvn, ved at beskytte dine øjne mod det blå lys fra dine digital skærme.

  • Certificeret Blue Light briller der beskytter 40% af det blå lys
  • Blokerer det skadelig blåt lys fra dine skærme
  • Hjælper dine øjne med at slappe om aftenen
  • Du får en bedre søvn
  • Du får mindre hovedpine

  Vi anbefaler at man bruger vores Super Sover Blue Light brille minds 1 time før du skal i seng, for at få dine øjne til at slappe af.

  Ryd